Přeskočit na hlavní obsah

Měsíční report 04/2016

Duben už je nějaký ten den za námi a je na čase se s ním vypořádat i v pravidelném reportu. Opět to byl klidný měsíc, bez výrazných nákupů a prodejů. A ve znamení měsíčního rekordu v nezávislém cashflow!

Nezávislé cashflow


Duben byl v nezávislém cashflow sice těsně, ale přesto rekordní. Paráda - už se začala projevovat část nedávných akciových investic, jejichž podíl na nezávislém cashflow pomalu ale jistě narůstá. A do doby, než ho vybalancujeme nákupem ETF, tak i narůstat bude. S novým rekordem jsme zhruba o pětinu výše než činí cíl na duben. Zatím tedy jedeme dle plánu (který jsme oproti původnímu modelu i lehce urychlili), takže věříme, že jsme na dobré cestě za finanční nezávislostí. Ta je samozřejmě ještě dost daleko, ale blížíme se pomalu a jistě :)


Investice

Úplný klid.

    Úvahy

    Duben byl ve znamení opětovného růstu trhů. Pomalu jsme se tak zase dostali na úrovně, které jsme v některých z předchozích reportů označovali jako vysoké. Nebyl tak moc důvod se přehnaně hrnout do investic, zvlášť, když jsme v prvních měsících tohoto roku výrazně provětrali prostředky pro letošek na investice určené. Navíc bylo hodně práce i v neinvestičních světě, což ale našemu portfoliu jen prospívá. A alespoň se neženeme do nákupů za přehnané ceny.

    Výhled

    V květnu plánujeme trochu posílit některé pozici a dokoupit pár nových titulů - zejména ETF. Ačkoli je otázkou, zda tomu bude v květnu nebo o něco později. Určitě totiž budeme nakupovat jen v případě, že tomu bude odpovídat nákupní cena. Pokud budou trhy dál růst, nevylučujeme, že k ničemu nakonec ani nedojde. V plánu je ale přesun eur, které se nám nahromadily, na investiční účet na Mintosu (Bondoru pomalu likvidujeme, ale nespěcháme na to a sledujeme další vývoj).

    Komentáře