Přeskočit na hlavní obsah

Měsíční report 03/2016

S drobným zpožděním je tu další měsíční report. Březen byl konečně ve znamení klidu. Žádné velké změny nenastaly a po několika měsících nedošlo ani k žádnému novému nákupu.

Nezávislé cashflow


Březen znamenal opětovný mírný pokles v nezávislém cashflow. Znovu šlo o jednorázový vliv (který se trochu vyrovná v dalším měsíci), z dlouhodobého hlediska by naopak nezávislé cashflow mělo dál pěkně růst. V březnu už se začal projevovat vliv posílených akciových pozic a nebude trvat dlouho a dividendy ze samostatných titulů budou tvořit více než 50 % (a to i v případě, kdy nedojde k negativním jednorázovým vlivům) - alespoň pokud vše nedorovnáme nákupem dalších ETF.


Investice

Úplný klid.

Úvahy

Březnový klid byl způsoben dvěma věcmi - zaprvé, po poklesu z počátku roku začaly akciové indexy opět stoupat na vyšší úrovně. Krátkodobé korekce jsme bohatě využili a nějakou dobu jsme byli i celkem na hraně z pohledu momentálně investovaných prostředků. Teď, po měsíci a půl čistého času, už se ale pomalu začínáme rozhlížet, co zajímavého by se ještě naskytlo. V současnosti máme v hledáčku jednu českou společnost, posílení ETF i další REIT. Pro co se rozhodneme, je ještě hudbou budoucnosti. Je možné, že větší rozhodnutí ani během dubna nepadne. No a druhý důvod? Prostě jsme si dávali od investic oraz. Ono je to taky někdy potřeba odpočinout si, načerpat inspiraci a vrátit se s čistou hlavou a jasným výhledem na cíl, kterého chcete dosáhnout.

Výhled

Duben bude znamenat opětovný odraz směrem vzhůru. Asi to (těsně) nebude rekordní měsíc, ale to nijak nevadí - svůj cíl by měl bohatě překonat a pokračovat v zatím nadprůměrně úspěšném trendu tohoto roku. Jsem zvědavý, jak se vše bude dál vyvíjet - a speciálně se těším na letní měsíce, kdy se završí pozitivní dopad investic z počátku tohoto roku.

Komentáře